Oma kotisivuni

HYRYLÄN ELÄKELÄISET RY

AJANKOHTAISTA

Kimppakävelyt turvavälit huomioiden torstaisin.

Lähtö Mäntymäen pihalta klo 11.00 (huom. kelloajan muutos)

Tuusulan kunta tiedottaa

25.3.2021 " Tuusulan kunnan kansliapäällikön päätös ohjeista ja suosituksista harrastustoiminnan järjestämisessä sekä kunnan tilojen käytön rajoituksista Tuusulassa 30.3.2021 " Tuusulan kunnan koronaryhmän linjaukset STM:n, AVIn ja Keusoten suositusten mukaisesti. Kunnan hallinnassa olevien julkisten sisätilojen käyttö on keskeytetty tilapäisesti 30.4.2021 asti, pois lukien vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien ohjattu harrastustoiminta. On myös suositeltavaa, että kuntalaiset pidättäytyvät tällaisten tilojen muusta kuin välttämättömästä käytöstä. Keusote suosittaa jatkamaan ulkoharrastuspaikkojen edelleen auki pitämistä, pois lukien pukeutumistilat. Ulkokentillä ei voi järjestää organisoitua harrastustoimintaa, pois lukien vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien organisoitu harrastustoiminta.

Lisätietoja voit lukea Tuusulan kunnan ja Keusoten tiedotteista: https://www.tuusula.fi/tiedotepalsta/show.tmpl?id=7716&sivu_id=2345 https://www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus/koronasuositukset-ja-rajoitukset/

Kerhotapaamiset toistaiseksi koronan takia tauolla!

AJANKOHTAISTA

Hei!

Aloitin työt Tuusulan pääkirjastossa vuoden alusta. Tehtävänkuviini tulee kuulumaan kirjaston kotipalvelu. Olen saanut edeltäjältäni neljä asiakasta, mutta tarkoitukseni olisi laajentaa toimintaa markkinoimalla toimintaa enemmän. Luulen, että erityisesti nyt korona-aikana löytyy paljon ikäihmisiä jotka eivät pääse itse kirjastoon ja ovat siitä harmissaan. Kotipalveluasiakkuuden saa täyttämällä kaavakkeen. (Ensin luodaan tavallinen kirjastokortti mikäli asiakkaalla ei ole sitä ennestään) Tämän jälkeen kun kotipalvelusuhde on luotu, voidaan keskustelemalla selvittää millaista luettavaa kys. asiakas kaipaisi, ellei hän osaa suoraan kertoa mieltymyksistään. Meiltä löytyy myös isotekstisiä romaaneja heille, jotka eivät näe niin hyvin. Löytyy myös äänikirjoja heille jotka eivät enää viitsi itse lukea, tai joiden näkökyky on liian heikko. Lisäksi meiltä löytyy DVD-elokuvia, jopa lautapelejä! Kotipalveluasiakas saa aineistoon pidennetyn laina-ajan, 6 viikkoa. Myöhästyneestä aineistosta ei peritä maksua. Hoidan käynnit omalla autollani tai kävellen, riippuen asiakkaan kodin sijainnista kirjastoon nähden. Toimin enemmänkin Hyrylän alueella, Kellokoskella ja Jokelassa on omat kaukopalveluhenkilöt. Korona-aikana on totta kai maskit käytössä, ja kontaktit pidetään lyhyinä. Tässä lyhyt tietopaketti kotipalvelun ideasta. Asiakkuuden kriteeriksi riittää se, että ei pääse fyysisesti itse käymään kirjastossa, oli syy sitten vamma tai korkea ikä. Mikäli muuten hyväkuntoinen ikäihminen ei koronapelon vuoksi halua asioida paikoissa itse, riittää pelkästään sekin toki kriteeriksi. Onko sinulla vinkkejä miten voisin tavoittaa sopivaa asiakaskuntaa?

Kuulemiin!

Kerttu Tiisler Kirjastovirkailija Tuusulan pääkirjasto

Autoasemankatu 2, 04300 Tuusula

+358 40 314 3451       

kerttu.tiisler@tuusula.fi

www.tuusula.fi/kirjasto

Aluejärjestön työvaliokunta tiedottaa

Tiedote yhdistyksille

Eläkeläiset ry:n Uudenmaan Aluejärjestön työvaliokunta on pitänyt etäkokouksen 15.3. ja päättänyt seuraavaa: Kuten jo 1.3. lähettämässämme tiedotteessa ounastelimme 29.3. Puistokulmassa pidettäväksi ilmoitettu kevätkokous peruuntuu koronatilanteen vuoksi. Uudeksi ajankohdaksi työvaliokunta kaavaili 10.5. Työvaliokunta kokoontuu 12.4. arvioimaan tuolloin vallitsevaa tilannetta kokouksen pitämisen suhteen. Jos tilanne sen sallii, kutsu Aluejärjestön ylimääräisen kokouksen pitämisestä 10.5. lähtee yhdistyksille pian em. työvaliokunnan kokouksen jälkeen. Yhdistysten kirjeenvaihtaja, välitäthän tiedon Aluejärjestön kevätkokouksen peruuntumisesta 29.3. yhdistyksestäsi valituille kokousedustajille. Eläkeläiset ry:n kirjeessä 3/2021 on kerrottu 21:n edustajakokouksen 3-4.6. peruuntumisesta. Kirjeessä on myös ohjeistusta yhdistysten kevätkokousten pitämisen suhteen. Kevätretki 17-19.5. Kuntorantaan esitetään muutettavaksi syysretkeksi 6-8.10. Hyvää kevättä ja rokotusten sujumista toivotellen! Eläkeläiset ry:n Uudenmaan Aluejärjestö ry:n työvaliokunta.